Top

Ons verhaal

Tweehek-Recreatie is een familiebedrijf dat inmiddels gerund wordt door Henri Oosterveld en zijn vrouw Monique Oosterveld-Doorten. Henri en Monique zijn de 4e generatie van de familie Oosterveld die het bedrijf voortzetten. Het bedrijf bestaat uit de groepsaccommodaties Tweehek te Westdorp en Lentehof te Borger.

De afstand tussen de locaties Tweehek en Lentehof is slechts 2,5 km. zodat een efficiënte bedrijfsvoering mogelijk is.

Tijdens de zomervakantie worden op beide locaties jeugdvakanties georganiseerd, waarvan de Computerkampen, Avonturenkampen, GirlsCamps, TechCamps en Outdoor Avonturenkampen op locatie Tweehek en de Gamekampen op onze locatie Lentehof plaatsvinden.

Onder de verantwoordelijkheid van de familie Oosterveld zorgt een groot team van vrijwilligers voor de deskundige begeleiding van onze jeugdkampen. Lidmaatschap van onder andere de Stichting Steunpunt Kindervakanties staat garant voor ons voortdurend streven naar veiligheid, kwaliteit en zekerheid.

familiefoto Tweehek jeugdvakanties

Geschiedenis van Tweehek Jeugdvakanties

Tweehek-Recreatie organiseert al meer dan 50 jaar jeugdvakanties, waarvan in 2024 voor het 40e jaar de Computerkampen.
In 1972 opende kampeerboerderij Tweehek haar deuren en zijn Hendrik en Martje Oosterveld begonnen met het organiseren van Ponykampen. Met behulp van hun acht kinderen hebben zij tien jaar lang de ponykampen georganiseerd. Er waren indertijd tegen de 30 paarden en pony’s en er kwamen zo’n 80 kinderen per week.

In 1983 hebben Jan en Alie Oosterveld de groepsaccommodatie overgenomen.
In 1985 werden de eerste Computerkampen georganiseerd. De eerste computers die op kamp gebruikt werden, waren de Philips P2000 en de Commodore 64. In de loop der jaren werden er ook vele andere kampen georganiseerd. Zo waren er onder andere Tijdreiskampen, Natuur/milieu kampen, Excursiekampen en Amerikakampen. Ook heeft Tweehek-Recreatie een aantal jaren Computerkampen in groepsaccommodatie Bergzicht te Ommen gehouden.

In 1990 werd begonnen met de Avonturenkampen. Door het steeds wisselend en vernieuwend programma zijn deze kampen nog steeds een groot succes. In 2006 werden in de toenmalige groepsaccommodatie Reeborg de eerste Computer-Xtra-kampen georganiseerd.

In 2008 heeft Tweehek-Recreatie deze accommodatie overgenomen en de naam veranderd in Lentehof. Hier organiseren wij voor het 13e jaar de Gamekampen, die voorheen Computer-Xtra-kampen genoemd werden. In datzelfde jaar is Henri in Tweehek-Recreatie v.o.f. als firmant opgenomen. Hij beheert nu de groepsaccommodatie Tweehek, terwijl Jan en Alie het beheer over groepsaccommodatie Lentehof voeren.

Om een gevarieerd programma te bieden zijn wij in 2015 begonnen met de Girls Camps en Tech Camps en in 2016 met de Outdoor Avonturenkampen.

Hieronder is een compilatie van foto’s van de jeugdvakanties, die door de jaren heen gemaakt zijn door onder andere de begeleiders en de deelnemers.