Top

Eten en drinken

Tweehek streeft er naar om heerlijke maaltijden te verzorgen, terwijl wij het belang van gezond en voedzaam eten in acht nemen. Het eten bij Tweehek Jeugdvakanties wordt elke dag vers bereid door onze eigen kok en ons keukenteam. Ons keukenteam bereidt maaltijden dat een perfecte balans heeft tussen gezond eten en eten waar we van weten dat kinderen/jongeren dit lekker vinden.

De lekkerste maaltijden

Onze maaltijden worden elke dag met zoveel mogelijk verse ingrediënten bereid. Het keukenteam let op voedsel veiligheid en het juist omgaan met het eten. Bij het ontbijt en de lunch hebben de deelnemers altijd de keuze uit verschillende producten zoals brood, crackers, beschuit, ontbijtgranen, yoghurt, verschillende soorten zoet- / hartig beleg en fruit. Tijdens de lunch is er nog een extraatje zoals bijvoorbeeld salades, broodje hotdog, gebakken eieren, soep en koude pastasalade.

Menu’s
Onze menu’s worden elk jaar beoordeeld en herzien door de kok. Door elk jaar bewust te zijn van de huidige trends, kunnen we menu’s samenstellen die altijd goed in de smaak zullen vallen bij de deelnemers van al onze leeftijdsgroepen.

Voedsel allergieën
Sommige deelnemers hebben allergieën voor bepaalde ingrediënten in voedsel. Wanneer de allergieën bij opgave worden vermeld, zullen wij er zorg voor dragen dat diegene het juiste eten krijgt geserveerd. Ouders kunnen de weekmenu’s bij ons opvragen om te kijken of er eventuele ingrediënten op de lijst staan die een allergische reactie kunnen oproepen. Het kan zijn dat wij vragen om zelf voedingsalternatieven van huis mee te nemen. Voor de meest voorkomende allergieën, zoals notenallergie, lactose-intolerantie en gluten-intolerantie hebben wij een aangepast menu beschikbaar.

Diëten
Wij houden rekening met de verschillende diëten die kinderen kunnen hebben. Vegetarische maaltijden of maaltijden met alleen rundvlees zijn geen probleem. Diëten moeten wel van te voren worden doorgegeven.

Snacks
Tijdens de week krijg je verschillende snacks. Uiteraard is er popcorn bij de filmavond, frikandellen na de Special Events, chips en dergelijke. In principe is het dus niet nodig om zelf snacks van huis mee te nemen.

Drinken
Er is altijd voldoende drinken beschikbaar voor iedereen. In principe kan iedereen ongelimiteerd limonade en water pakken. Zeker op warme dagen zorgt onze begeleiding er voor dat iedereen voldoende te drinken krijgt. Tijdens het ontbijt en lunch is er de keuze uit melk, yoghurtdrink, sinaasappelsap, chocolademelk en thee.