Top

Informatie deelnemers

Ben jij klaar voor de zomer van je leven? Tweehek Jeugdvakanties is klaar voor jou! Of je nu voor de eerste keer naar Tweehek komt, of al jaren komt, Tweehek blijft ontzettend awesome! Vind je het leuk om te outdoor-lasergamen? Hebben wij! Virtual Reality? Ooit gehoord van GagaBall? Straks wel! ;)

De zomer van je leven beleef je bij Tweehek Jeugdvakanties!

Of je nu van sport houdt, outdoor avontuur, creatieve vaardigheden, gamen, media of gewoon lekker wil chillen. Tweehek heeft het zomerkamp voor jou!

Welk zomerkamp past het beste bij jou?

Als je al vaker hebt deelgenomen aan een zomerkamp, dan weet je misschien al naar welk zomerkamp je dit jaar wilt gaan.
Voor iedereen die nog nooit eerder heeft deelgenomen aan een zomerkamp is het kiezen misschien wat lastiger. Wil je een actief-, spannend, back to basics, informatief, educatief of gewoon een fun zomerkamp? Ieder zomerkamp is weer anders, maar er is altijd een zomerkamp die bij jou past! Kom je er niet uit, dan helpen we je graag met het zoeken van het zomerkamp die het beste bij jou past.

Kom je alleen naar een zomerkamp?

Geen probleem! Voor de meeste kinderen is dat altijd een spannende stap om te zetten. Maar wees gerust! De meeste kinderen die deelnemen aan onze zomerkampen komen zelfstandig naar één van de verschillende zomerkampen. Je bent dus absoluut niet de enige in het zomerkamp die alleen komt. Wij weten natuurlijk heel goed hoe wij ervoor moeten zorgen om iedereen snel nieuwe vriend(inn)en te laten maken. Dat is, zeg maar, één van onze expertises!

Groepssamenstelling

In principe zitten in de meeste zomerkampen maximaal 15 deelnemers. Elk zomerkamp wordt begeleid door twee begeleid(st)ers, die ervaring hebben met het interessegebied van jouw zomerkamp. De verdeling jongens en meisjes is bij de Avonturenkampen vaak gelijk. Bij de Computer-, Tech-, en Gamekampen is het grootste gedeelte jongens, maar daar komen zeker ook meiden naartoe. Ohja….bij het GirlsCamp zitten natuurlijk alleen maar meiden in de groep.

Wat neem je mee naar Tweehek?

We hebben een algemene meeneemlijst opgesteld voor jou, die voor alle zomerkampen geldt. Alle vermelde punten zijn essentieel voor het zomerkamp waar je aan deelneemt. Bij het kiezen van kleding moet je er rekening mee houden dat je comfortabele kleding uitkiest, aangezien je elke dag verschillende activiteiten gaat ondernemen.

Download de meeneemlijst

Aankomst en vertrek

Aankomst zomerkampen op locatie Tweehek en Lentehof: Tussen 15.00 uur en 17.00 uur

Vertrek zomerkampen op locatie Tweehek en Lentehof: Tussen 10.00 uur en 11.00 uur

Zomerkamp richtlijnen voor ouders en deelnemers

Het begeleidersteam doet zijn uiterste best om jou de meest fantastische, onvergetelijke vakantieweek te bezorgen. Hieronder hebben we wat informatie en kampregels staan, zodat je goed voorbereid aan je vakantiekamp kunt beginnen.

Zakgeld
Hoeveel zakgeld je mee wilt of mag nemen mogen jij en je ouders / verzorgers zelf bepalen, maar € 15,- is volgens ons genoeg om zo nu en dan wat lekkers te kopen. Je kunt je zakgeld, mobiele telefoon en andere waardevolle spullen in bewaring geven bij de begeleiders of bij de receptie (niet verplicht).

Slapen
Jongens en meisjes slapen in de accommodatie op aparte slaapzalen en maken gebruik van gescheiden toiletgelegenheden. Op de slaapzalen is begeleiding aanwezig.

Bezoek
Tijdens je kampweek ben je echt even een weekje op vakantie. Bezoek van familie en vrienden is niet mogelijk, vanwege de te nemen maatregelen om Covid-19 buiten onze kampbubbels te houden.

Telefoneren
Het telefoneren willen we zoveel mogelijk beperken tot dringende gevallen. Ook je ouders / verzorgers willen we vragen om alleen in dringende gevallen te bellen.

Enkele kampregels
• In het gebouw en tijdens de activiteiten mag er niet gerookt worden. Het liefst hebben we natuurlijk dat niemand rookt….het is echt super slecht voor je.
Onder de 18 jaar moet je een verklaring van je ouders hebben. Heb je die niet, dan mag je niet roken.
• Het gebruik van alcohol en/of drugs is te allen tijde verboden. Logisch! Drugs zijn ook super slecht. Gewoon nooit aan beginnen!
• Je mag niet van het terrein af zonder toestemming van de begeleiders. Het gras is bij ons toch echt groener dan buiten ons terrein.

Misdragen
We doen onze uiterste best je een hele leuke kampweek te geven. Houd je daarom aan de gestelde regels en volg de aanwijzingen van de begeleiders op. Als je je echt misdraagt, behoudt Tweehek zich het recht voor om je, zonder restitutie van het kampgeld, naar huis te sturen. (zie de voorwaarden)

Aanvullende informatie Computerkampen en Gamekampen.

Er zijn géén headsets, maar speakers aanwezig bij de computers van de computerkampen en gamekampen. Het is wel mogelijk om jouw eigen headset mee te nemen.

In de computerruimte mag je niet eten of drinken.
Na elke computermorgen of -middag moet de computerzaal netjes achtergelaten worden.
Je computer staat de hele week in een ruimte die afgesloten kan worden.
De software die in de computerruimte aanwezig is mag je gebruiken. Natuurlijk mag je ook zelf games en dergelijke meenemen.
Illegaal kopiëren van de software van Tweehek of die van andere deelnemers is niet toegestaan.
Deelnemers die hun eigen complete computer meenemen, nemen ook bijbehorende voedingskabels, netwerkapparatuur, software en eventueel een koptelefoon mee. Meenemen van apparatuur is op eigen verantwoordelijkheid en valt onder een door jezelf afgesloten reisverzekering.

Aanvullende informatie Jongeren Avonturenkamp (16 t/m 21 jaar)

Vakantiegeld
Aan het eerder genoemde zakgeld zal je waarschijnlijk niet voldoende hebben, want tijdens een jongerenkamp wordt er meestal meer geld uitgegeven dan bij deelname aan de jongere leeftijdsgroepen. Per week kun je dan denken aan gemiddeld € 50,-. De deelnemers overleggen aan het begin van de week wat ze extra zullen gaan doen naast de geplande activiteiten.

Alcohol en drugs
Tijdens de, in samenspraak, geplande activiteiten geldt de regel: samen uit, samen thuis.
Het gebruik van alcohol is in en om de accommodatie niet toegestaan. Wel mogen deelnemers van 18 jaar en ouder tijdens een avondje stappen (met mate) alcohol nuttigen. Het gebruik van drugs is te allen tijde verboden. Het bezit of gebruik van drugs betekent het einde van je kampweek.