Top

Quick Facts / FAQ’s

Alles wat een ouder over de zomerkampen moet weten!

Aanmelding

1e keer op zomerkamp
We begrijpen dat u wellicht nog enkele vragen hebt over de eerste deelname van uw kind. Tweehek organiseert een open dag waarbij een groot gedeelte van het begeleidersteam aanwezig is, zodat uw kind alvast kennis kan maken met de begeleiders. Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen op de open dag, dan kunt u altijd een telefonische afspraak maken voor een rondleiding.
Ook kunt u ons te alle tijde emaillen en telefonisch bereiken met alle vragen waar u mee zit.

2024 Data
Weeknr.              Kampweek                        Data
Week 28              Kampweek 1                     zat. 6 juli  – zat. 13 juli
Week 29              Kampweek 2                     zat. 13 juli – zat 20 juli
Week 30              Kampweek 3                     zat. 20 juli – zat. 27 juli
Week 31              Kampweek 4                     zat. 27 juli – zat. 3 augustus
Week 32              Kampweek 5                     zat. 3 augustus – zat. 10 augustus
Week 33              Kampweek 6                     zat. 10 augustus – zat. 17 augustus
Week 34              Kampweek 7                     zat. 17 augustus – zat. 24 augustus
Week 35              Kampweek 8                     zat. 24 augustus – zat. 31 augustus

Persoonlijke pagina – Klant login
Wanneer u een boeking heeft gedaan, ontvang u een e-mail met de titel: Jouw boeking is ontvangen! In deze e-mail staan de inloggegevens van uw eigen persoonlijke pagina, bewaar deze e-mail dus goed!
Inloggen op uw persoonlijke pagina doet u via de link uit de e-mail of door op de knop bovenaan deze pagina (Klant Login) te klikken.

Op uw persoonlijke pagina vindt u alle kampinformatie, waaronder de meeneemlijst. Ben je al eerder deelnemer geweest, dan heb je de inloggegevens al ontvangen bij een eerdere boeking. 

Kun je niet inloggen of ben je je wachtwoord kwijt?
Vraag dan hier een nieuw wachtwoord aan via de knop ‘wachtwoord vergeten’ op de inlogpagina.
Je ontvangt dan eerst een e-mail met daarin een “Token” en een link.
De link ‘reset password’ dien je dan aan te klikken.
Er wordt dan een browser geopend, die je direct weer mag sluiten.
Want in de e-mail die daarop volgt staat pas het nieuwe wachtwoord.
Je kunt dan op de inlog-link klikken uit de e-mail en met het nieuwe wachtwoord inloggen.

Betaling
Na het boeken van een zomerkamp heeft u de keuze om de betaling op verschillende manieren te voldoen. U kunt eerst een aanbetaling van € 75,- via iDeal betalen, maar u kunt ook het complete bedrag in één keer bij inschrijving voldoen. Wanneer u er voor kiest om de aanbetaling via iDeal te betalen, dan kunt u de restantbetaling in uw eigen persoonlijke onlineomgeving voldoen uiterlijk twee weken voor aanvang van het zomerkamp. U kunt er ook voor kiezen om de aanbetaling of het gehele bedrag via de bank over te maken. Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging met alle betalingsgegevens en instructies.

Online Boeken
Kinderen kunnen ingeschreven worden via de website door op de knop “Boek nu” te klikken die door de hele website te vinden is. Na het voltooien van de inschrijving, krijgt u de inloggegevens van uw persoonlijke omgeving toegestuurd waar u de inschrijving kan bijwerken en aanpassen. Verder kunt u in de persoonlijke omgeving alle belangrijke informatie nog eens rustig nalezen.

Annuleringsverzekering
Voor onze zomerkampen hanteren wij de voorwaarden opgesteld door Tweehek Jeugdvakanties. Met name willen we u wijzen op de annuleringsvoorwaarden in artikel 6. We adviseren u een annuleringsverzekering af te sluiten, er kan tenslotte altijd iets onverwachts tussen komen.

Inschrijving
Jongens en meisjes in de leeftijd van 9 t/m 21 jaar kunnen zich inschrijven voor één van onze zomerkampen. Schrijf je op tijd in, want vol is vol! Bij verschillende van onze zomerkampen zijn wachtlijsten normaal. We reserveren een plaats pas definitief wanneer alle gegevens bij ons binnen zijn.

Slaapkamerindeling
Wanneer deelnemers samen met een vriend/vriendin of broer/zus op het zomerkamp komen, kunnen zij bij de inschrijving aangeven dat ze op dezelfde slaapkamer willen worden ingedeeld. Er wordt hier dan rekening mee gehouden.

Vervoer naar je kamplocatie

Vervoer
Er zijn verschillende manieren om op één van onze locaties te komen.

  1. Vervoer met eigen auto
  2. Carpoolen met andere deelnemers
  3. Per vliegtuig via Schiphol of Groningen Airport Eelde
  4. Vervoer per OV

Vervoer met eigen auto
Onze zomerkampen liggen op ongeveer twee uur rijden vanaf Amsterdam. Op beide locaties is voldoende parkeergelegenheid. Bij aankomst wordt u door de begeleiders rondgeleid. Mocht u uw kind(eren) niet kunnen brengen met de auto, dan hebben wij verschillende andere opties.

Vervoer per vliegtuig
Af en toe komt het voor dat een deelnemer per vliegtuig arriveert en door moet reizen naar één van onze locaties. Neem in dit geval telefonisch contact met ons op, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat je op de snelst mogelijke manier op de juiste locatie terecht komt.

Carpoolen met ander deelnemers
Mocht je in het uiterste zuiden of noorden van het land wonen, waarbij het openbaar vervoer geen geschikte optie is, dan is er de mogelijkheid om met andere deelnemers mee te reizen. Neem in dit geval contact met ons op, zodat we de dichtstbijzijnde familie kunnen vinden. Wij nemen dan contact met hun op om te kijken of er een carpool geregeld kan worden.

Vervoer per OV
Onze locaties zijn prima per OV te bereiken. Je reist in dit geval per trein naar Emmen of Assen, waar je de bus kunt nemen naar Borger. Vanaf Borger word je met een TweehekTaxi opgehaald van het busstation en afgezet bij de juiste locatie.

Gezondheid en veiligheid

Gezondheidszorg en EHBO
Er zijn 24/7 verschillende EHBO’ers en BHV’ers aanwezig. Het is ons beleid dat wij de ouders altijd op de hoogte stellen als er iets met de gezondheid van uw kind is.

Medicatie
Tweehek verzorgt de inname van de medicatie voor de deelnemers. De medicatie wordt tijdens de maaltijden verstrekt. Indien voorafgaand en bij aankomst van de zomerkampweek gecommuniceerd, wordt toezicht gehouden op medicijn-inname door de deelnemers. Moet medicatie op een ander tijdstip ingenomen worden, dan zorgt de begeleiding ervoor dat uw kind de juiste medicatie op het juiste tijdstip inneemt.

Allergieën
Deelnemers die bepaalde allergieën hebben (dat kan zijn door eten, omgeving, dieren etc.) moeten dit op tijd doorgeven aan Tweehek. Bespreek bij aankomst op de kamplocatie de allergieën met de begeleiders.

Veiligheid rondom water
Tweehek neemt de veiligheid op en rondom het water erg serieus. We hebben richtlijnen ontwikkeld om de veiligheid van alle deelnemers op of bij het water te kunnen waarborgen. Een zwemdiploma is verplicht voor deelname aan één van onze zomerkampen.

Zonnebrandcrème
Bescherming tegen de zon wordt serieus genomen bij Tweehek. Vooral bij de wateractiviteiten is het belangrijk om je goed in te smeren. Deelnemers met een zonneallergie moeten dit vooraf bij ons kenbaar maken, zodat wij hier goed op kunnen anticiperen.

Tijdens het zomerkamp

Post
Het is altijd leuk om post te ontvangen! Post kan gestuurd worden naar:

Locatie Tweehek
Tweehek Jeugdvakanties
T.a.v.: Naam van deelnemer
Schoonloërstraat 4
9534 PC Westdorp

Locatie Lentehof
Tweehek Jeugdvakanties
T.a.v.: Naam van deelnemer
Stroetendijk 2
9531 TD Borger

Bezoek
Ouders, bekenden en vrienden worden gevraagd om Tweehek niet te bezoeken tijdens het zomerkamp. Wij hebben een vol programma en een bezoek past hier niet in. We vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

Verboden zaken
Het is verboden om wapens, drugs, alcohol en vuurwerk mee te nemen naar het zomerkamp.

Telefoon
Telefoontjes van ouders en vrienden moeten beperkt worden tot noodgevallen.
U kunt altijd contact opnemen met de organisatie (0599-234541) om bepaalde zaken te bespreken. Deelnemers mogen geen telefoons gebruiken tijdens activiteiten en het gebruik van hun telefoon is beperkt tot een minimum. Het gebruik van een telefoon tijdens de activiteiten werkt erg storend.

Wat mee te nemen naar het zomerkamp
Een complete meeneemlijst is hier te downloaden. We adviseren om alle kleding e.d. te voorzien van een naam.

Pesten / ongewenst gedrag
Tweehek is ervan overtuigd dat alle deelnemers het verdienen om een “ongeëvenaarde” zomerkamp ervaring te beleven. Elk gedrag dat voor een negatieve ervaring zorgt bij de andere deelnemers wordt tijdig aangepakt. Tweehek heeft een systeem ontwikkeld om ongewenst gedrag te voorkomen, te identificeren en op te lossen. Bij ernstig ongewenst gedrag betekent dat het einde van de zomerkampweek.

Verjaardagen
We zijn dol op verjaardagen bij Tweehek! Verjaardagen van deelnemers en begeleiders worden op verschillende manieren gevierd.