Top

TechCamp

TechCamp – De leukste en spannendste technische creaties maak je zelf!

Jij houdt dus ook zoveel van het werken met techniek? Dat komt goed uit! Wij vinden techniek ook ontzettend leuk en willen jou er graag alles over vertellen. Ervaar hoe het is om zelf elektronica te maken, en te programmeren: maak bijvoorbeeld zelf een robotarm of een radar. Wat dacht je van zelf een 3D model maken en uitprinten met een 3D printer? Hoe gaaf is dat! Ooit gehoord van Makey Makey? Daarmee kun je van bijvoorbeeld fruit en groente een gamecontroller maken! Hoe dat precies in zijn werk gaat leren we je tijdens dit zomerkamp.

Ontdek je eigen creativiteit en leer nieuwe vaardigheden

Bij het Techcamp krijg jij de mogelijkheid om je creativiteit tot uiting te brengen. Jij hebt vast altijd al wel een bepaald experiment willen uitvoeren. Of willen weten waarom iets werkt zoals het werkt. Onze super enthousiaste begeleiders vertellen jou graag alles over techniek. Je leert niet alleen nieuwe vaardigheden, maar je leert ook samen tot gave ontdekkingen te komen.

Het allerleukste technische activiteiten programma

Elke dag ga je minimaal één dagdeel volop bezig met techniek. De andere dagdelen worden besteed aan gave activiteiten. Sommige van deze activiteiten staan in het teken van techniek zoals outdoor-lasergamen en geocachen. Andere activiteiten staan in het teken van ontspanning en teamvaardigheden, zoals vliegen met drones en zwemmen in een subtropisch zwembad.

Nieuw in 2019: 3D printen

Deze zomer gaan we ook aan de slag met een echte 3D printer! Ontdek de techniek achter de 3D printer en ervaar zelf wat de mogelijkheden zijn. Ook zullen wij workshops houden om je te leren 3D modelleren, zodat je zélf dingen kunt ontwerpen en uitprinten. Denk bijvoorbeeld aan een coole zelfontworpen sleutelhanger, een speelgoedautootje, of domineer monopolie voortaan met jouw eigen ontwerp pion!

MishMash! Ontdek de nieuwste activiteiten.

MishMash is één dag in de week waarop je zelf kan kiezen uit verschillende activiteiten. Lijkt het je leuk om een activiteit van een ander zomerkamp te proberen, zoals bijvoorbeeld Arts & Crafts? Of misschien wil je juist nog een keer gaan lasergamen? Dan heb je er tijdens deze dag alle kans voor! Je leert op die manier nog meer leeftijdgenoten kennen en je doet activiteiten die je altijd al eens hebt willen doen.

Voorbeeld programma

Onderstaand programma is alleen ter voorbeeld. Om uiteenlopende redenen kunnen activiteiten gewisseld of door andere activiteiten vervangen worden. Tussen deze hoofdactiviteiten worden er nog andere buiten- en binnenspelletjes / activiteiten georganiseerd, met natuurlijk ook voldoende vrije tijd voor jezelf.

Dag 1 - Zaterdag

Zaterdagmiddag: Aankomst + kennismakingsspelen
Zaterdagavond: Tribal Ceremonie, Tribal Competitie: Veldspelen

Dag 2 - Zondag

Zondagochtend: Ontdek de techniek en de mogelijkheden van een 3D Printer
Zondagmiddag: BeachFUN Zwemmen in het Loomeer
Zondagavond: Tribal Competitie: BushTrials, daarna nog even techen

Dag 3 - Maandag

Maandagochtend: Workshop 3D Modelleren voor de 3D Printer
Maandagmiddag: Workshop Arduino, geocachen/kanoën/boogschieten
Maandagavond: Fun met Makey Makey

Dag 4 - Dinsdag

Dinsdagochtend: Arduino, 3D Modelleren/Printen
Dinsdagmiddag:Bezoek Borger
Dinsdagavond: Tribal Competitie: Gaga Masters en aansluitend filmavond.

Dag 5 - Woensdag

Woensdagochtend: VR-Drone vliegen + Arduino/3D
Woensdagmiddag: Outdoor-lasergamen en Arduino/3D
Woensdagavond: Tribal Competitie: Beachgames, daarna nog even techen

Dag 6 - Donderdag

Donderdagochtend: MishMash Day (vrije keuze uit verschillende activiteiten Arts & Crafts, Bumperball, boogschieten
Donderdagmiddag: MishMash Day (vrije keuze uit verschillende activiteiten Arts & Crafts, Outdoor-lasergamen, Bumperball
Donderdagavond: Special Events Night

Dag 7 - Vrijdag

Vrijdagochtend: Subtropisch zwembad
Vrijdagmiddag: Voorbereiden Bonte Avond + laatste kans: Arduino/3D
Vrijdagavond: Bonte Avond, uitslag Tribal Competities + kampvuur

Dag 8 - Zaterdag

Zaterdagochtend: Inpakken en afscheid

Goed om te weten!

Locatie van het TechCamp

Het TechCamp wordt gehouden op onze locatie Tweehek te Westdorp.
Je verblijft hier in onze groepsaccommodatie die van alle gemakken is voorzien. Ook zit er bij onze locatie in Tweehek een groot sport- en speelveld waar je je helemaal uit kan leven! Genoeg leuke activiteiten te doen dus in je vrije tijd.
Je slaapt hier op een slaapkamer van 4 t/m 16 personen. Jongens en meisjes hebben gescheiden slaapverblijven.

Meer informatie over deze locatie vind je hier.

Adres van locatie Tweehek
Locatie Tweehek
Schoonloërstraat 4
9534PC Westdorp

Vervoer

Binnen twee uur ben je al vanaf Amsterdam bij onze locatie in Borger. Voordeel is dan wel, dat je ook direct in een schitterende omgeving bent. Veel ouders combineren de rit dan ook met een sightseeing route door Drenthe.
Je kunt ook gebruik maken van onze touringcar service. Onze touringcar rijdt op de zaterdagen namelijk langs verschillende op- en afstap plaatsen in Nederland. Uiteraard zijn er nog tal van andere manieren om bij ons te komen.

Meer informatie over de vervoersmogelijkheden vind je hier.

Groepsindeling en begeleiders

Bij het TechCamp bestaat de groep uit circa 15 deelnemers en wordt begeleid door twee super enthousiaste begeleiders.

Meer informatie over onze begeleiders vind je hier.

Aankomst en vertrek

Je zomerkamp begint op zaterdag om 17.00 uur. Je mag vanaf 15.00 uur gebracht worden. Een week later mogen je ouders/verzorgers je tussen 10.00 uur en 11.00 uur weer komen ophalen. Komt het je ouders/verzorgers beter uit om je eerder te brengen of halen, dan kan dat uiteraard na overleg.

Eten en drinken

Wij hebben een eigen kok en een groot keukenteam die elke dag weer super lekkere maaltijden voor jou bereiden. Geen zorgen hier dus! Heb je een dieet of heb je allergieën dan kunnen we hier ook rekening mee houden. Voor verschillende diëten hebben we heerlijke vervangende maaltijden.

Meer informatie over de maaltijden vind je hier.

Meeneemlijst

We hebben speciaal voor de TechCamps een meeneemlijst samengesteld. Op deze lijst staan de belangrijkste zaken die je mee moet nemen. We hebben er een mooie checklist van gemaakt, zodat je nooit meer wat kan vergeten.

Je kunt de meeneemlijst hier downloaden.

All-inclusive

Onze prijzen zijn 100% all-inclusive. Maaltijden, overnachtingen, begeleiders en alle activiteiten zitten bij de prijs inbegrepen. Je hebt bij ons dus geen extra kosten.

Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier vinden.

Data en prijzen zomer 2020

Onderstaand vind je de data en de prijzen voor de TechCamps.
Alle zomerkampen zijn van zaterdag t/m zaterdag. (8 dagen)